מידע בסיסי – אפשרויות גלישה בכלל:
1. גלישה באמצעות כבל רשת מתקע של בזק/הוט, ישירות למחשב, עובד בדיוק כמו טלפון.
חיבור בכבל רשת
2. גלישה באמצעות התחברות אלחוטית, בדיוק כמו טלפון אלחוטי, המכשיר שמתחבר לתקע בזק/הוט נקרא "נתב" או "ראוטר" שמשדר אינטרנט אלחוטי. ובמחשב יש "כרטיס WIFI" שקולט את האינטרנט. פעולת זו נקראת "התחברות ברשת אלחוטית".
3. גלישה באמצעות הנתב של השכנים, או של בית קפה, נקרא "התחברות ברשת אלחוטית – ציבורית". אם לנתב אין סיסמה, זוהיא "רשת לא מאובטחת", אם לנתב יש סיסמה, זוהיא "רשת מאובטחת" (שאל את השכן שמשלם לבזק מה הסיסמה, אולי הוא יהיה נחמד אילך).
עד כאן מדובר בהתחברות לרשת קווית, רשת סלולרית שונה בכך שבמקום להתחבר למכשיר שמחובר איפה שהוא לקיר, החיבור הוא לאנטנות סלולריות המפוזרות בכל הארץ.
רשת סלולרית
כדי שהחברות הסלולריות יסכימו לך לגלוש, יש לרכוש מהם כמובן כרטיס SIM, ולהסתדר אתם על חבילת גלישה מתאימה.
הדרכים לגלוש:
נטסטיק
1. גלישה באמצעות נטסטיק USB, בתוך הנטסטיק מרכיבים את כרטיס ה SIM של חברה סלולרית, המכשיר מתחבר למחשב באמצעות USB, וגולשים.
2. גלישה באמצעות כבל רשת לנתב סלולרי, מכשיר שבתוכו מרכיבים את כרטיס ה SIM, רק שבמקום חיבור באמצעות USB, החיבור מתבצע באמצעות חיבור עם כבל רשת.
3. גלישה באמצעות התחברות אלחוטית לנתב סלולרי, נתב ראוטר, שבמקום לחבר אותו עם USB או כבל למחשב, הנתב משדר את האינטרנט כ WIFI, ייתרון חשוב אם רוצים לגלוש סלולרית עם טאבלט (לרוב טאבלטים אין חיבור לכבל רשת או ל USB)
נתב סלולרי
* גלישה באמצעות הנתב הסלולרי של השכנים, בעצם, אם אתה גולש על נתב של מישהו אחר, לא משנה לך אם הנתב מתחבר לבזק, או עם SIM סלקום, בפועל לך זה יעבוד אותו דבר.
בפועל גלישה באמצעות נתב (סלולרי או קווי), לא נותנת אותה המהירות בצורה יציבה לכלל הגולשים.
הנתונים שיקבעו את המהירות פר גולש בפועל: 1. כמה גולשים בו זמנית, 2. כמה מתוכם אכן שולחים בקשות באינטרנט בו זמנית.
לדוגמה: אם נתב של בזק, כולל ספק, תומך עד 10 מגה. ו 10 אנשים גולשים בפועל בו זמנית, ורואים סרטים שדורשים טעינה בכל שניה ושניה. התוצאה תהיה בממוצע 1 מגה לגולש.
דוגמה נוספת: אם נתב של סלקום, כולל חבילת גלישה, תומך עד 15 מגה. ו 10 אנשים משתמשים ברשת בו זמנית לצורך אימיילים. ייתכן שבבדיקת מהירות גולש אחד יקבל תוצאה מלאה של 15 מגה, פשוט בגלל ששאר הגולשים היו באמצע לכתוב/לקרוא מייל, ולא באמצע לשלוח מייל.
שים לב! לא קיים מושג של גלישה בחינם, גם אם הגלישה על הרשת של השכנים, או על הרשת של בית קפה, ולא משנה אם הרשת חסומה עם סיסמה, או "רשת ציבורית לא מאובטחת", תמיד מישהו משלם על האפשרות לגלוש.
ה"מפרט" של גלישה:
על מנת למדוד איכות של הגלישה, יש 3 פרמטרים:
1 נפח הגלישה: הכמות שניתן להוריד או להעלות ברשת.
ברשת קווית הנפח כמעט ללא הגבלה, ניתן להוריד סרטים כל היום, ברשת הסלולרית הנפח מוגבל, כמו טוקמן, ברגע שניצלת את כמות הגלישה, הקו יפסיק לעבוד (בחבילות סלולר "ללא הגבלה", הכוונה שהקו ימשיך לעבוד לאחר ניצול הנפח, אך במהירות נמוכה מאוד)
2. מהירות הגלישה, נמדד ביחידות מגה ביט (ביט הינו עשירית ה MB). במקרה של מספר מכשירים גולשים ושולחים בקשות במקביל, המהירות תתחלק ביניהם.
3. יציבות הגלישה, נמדד ב PING, הינו כמה במאיות שניה לוקח לשלוח בקשה, מעל PING120 הגלישה תהיה בלתי נסבלת.
דוגמאות:
חבילת גלישה במהירות גבוהה (10 מגה ביט לשניה), ו PING גרוע (120) – התוצאה: הורדות ממש יורדות מהר (בקשה אחת להורדה, 12 דקות לסרט), אבל במשחקים אונליין, וכן שימוש בשירותי צ'אט (עשרות בקשות בכל שניה), יהיו תקלות.
חבילת גלישה במהירות סבירה (1 מגה ביט לשניה), עם PNG טוב (20) – התוצאה: ייקח שעתיים להוריד סרט, צפייה ישירה ב HD לא יעבוד טוב, אבל משחקים אונליין, ושירותי צ'אט יעבודו נפלא.
המפרט של החברות הסלולריות:
1. נפח: תמיד יהיה מוגבל, בדרך כלל נפח 1-3GB לקווים רגילים המיועדים לסמרטפונים. ונפח 5-10GB לקווי דאטא, לגלישה.
2. מהירות: נע בין 2MB/S עד 14MB/S, בהתאם לחבילה, עומס על הרשת, רמת קליטה.
לאחרונה הושקה רשת דור 4, המאפשרת מהירות עד 100MB/S, המהירות המקסימלית שנצפתה בעסק שלנו הוא 79 מגה (גלישה ממכשיר מתקדם, באזור הכותל בירושלים)
למי כדאי להשתמש באינטרנט סלולרי?
אינטרנט סלולרי לא מיועד לסרטים והורדות, רק לגלישה סבירה. מכור לסדרות? תזמין רשת קווית.
אינטרנט סלולרי לא מיועד לחיסכון, מחפש לחסוך בעלות הגלישה? גלוש על השכנים.
אינטרנט סלולרי מיועד לצרכי עבודה, גלישה, מיילים, יצירת קשר עם חברים בכל צורה, ומומלץ לאזורים ללא תשתית קווית, או למתניידים.
הנפח תמיד מוגבל! כן, לא קיים במדינת ישראל חבילת גלישה שהיא באמת ללא הגבלת נפח במובן המילולי, גם לבעלי החבילות הישנות.
מה הכוונה כשנציג השירות אומר ללא הגבלה? הכוונה שאם תגלוש יותר מידי, לא יחסמו אותך, אלא יורידו את הקצב למהירות שתספיק רק לבדיקת מיילים בפורמט HTML (ה Gmail של פעם).
איזה מהירות אני צריך? כדי להפעיל אתרים בסיסיים (כגון סקייפ, אימייל, מסנג'ר, יוטיוב וכדומה) יש צורך במהירות מינימום של 1.5MB/s,
כמה נפח אני באמת צריך?
באינטרנט סלולרי, יש תמיד לקחת בחשבון את השימוש הסופי במכשיר:
טבלת הנפחים (ממוצע משוער בלבד)
הפעולה | הנפח |
הורדת סרט באיכות רגילה | 700MB |
הורדת פרק באורך 20 דקות באיכות רגילה | 100MB |
הורדת שיר MP3 | 5MB |
נפח של עמוד אינטרנט עם תמונות (עמוד זה) | 2MB |
מה יש לטק מחשבים להציע?
יש לנו קווים בנפח חודשי מ 6GB, ועד 20GB, ואפילו 2 קווים עסקיים בנפח של עד 35GB (לעסקיים המזמינים מראש בלבד).
החבילות ברשתות: סלקום, אורנג', פלאפון, ובחברות המשנה.
בהשכרת אינטרנט סלולרי, תקבל גלישה לפחות 500MB ביום.
אפשרויות נפח מתקדמות (בהתאם להצעה כתובה בלבד): אפשרות ניצול חבילת חודש בתקופה של שבוע, אפשרות החלפת המכשיר בסיום החבילה, אפשרות הכפלת הנפח באותו המכשיר.
רוב המוחלט של הקווים הינם "ללא הגבלה", הינו, בניצול מלא החבילה, יהיה האטה שתספיק רק למיילים דחופים.
מחירון השכרת מודם סלולרי
צור קשר פה למטה, וקבל הצעה להשכרת מודם סלולרי בתנאים הכי משתלמים בישראל